​Louisiana Avenue manifesterar kärlek och Alla ska med

Av den 11 september, 2019

Louisiana Avenue är glädjeorkestern som oavsett väder, tidpunkt och plats lyckas med konststycket att transportera sin publik till New Orleans och Mardi Gras – och de lyckas så väl att de utnämnts till Sveriges bästa liveband!

Det är tydligt att gruppen vill överföra den inkluderande stämning som finns i festernas New Orleans till svenska förhållanden. Gruppens mantra går ”Nu kör vi. Alla ska med!” Och bandet manifesterar det tydligt bl a genom att teama upp med teckenspråkstolkare under sommar-turnén.

Frontmannen Pär Stenhammar berättar:
– I Louisiana Avenue pratar vi mycket om att alla ska få vara med och allas lika rättighet till musik och kultur. Hur kan man då uttrycka detta på ett visuellt och kraftfullt sätt? Genom teckenspråkstolkning så klart! Alla våra sommarkonserter har teckenspråkstolkats för att få hörande och icke-hörande att reflektera kring vem som verkligen har rätt till kultur. Det känns fantastiskt att få möjlighet att avsluta hela sommarturnén med en dundrande konsert staden med Sveriges största teckenspråkscommunity!

Louisiana Avenue frälser sin publik vart de än kommer. Det finns inte ett rum de inte lyfter med sin närvaro. Den karismatiske sångaren och cirkusdirektören fullkomligt strålar när han leder sitt åttamannaband och sprider kärlek och galenskap, via såväl mikrofon som megafon. Och det är inte ovanligt att kvällen slutar med att publiken krokar upp i ett karnevalståg! Nyligen bjöd Louisiana Avenue också in till en Kärleksfest i Sofia kyrka på Södermalm i Stockholm. Konserten som innehöll både gospel och dans i kyrkbänkarna kröntes av en vigsel förrättad av Ma Oftedal. 40 par hade hört av sig för att få göra konserten till sin bröllopsfest.

I januari 2019 släppte bandet sitt debutalbum: 2107 Delachaise. Detta firades med en slutsåld konsert på Fasching där bandet bjöd på en så makalös konsert att Musikmagasinet LIRA:s recensent utnämnde Louisiana Avenue till Sveriges bästa liveband!

Under sommaren har bandet dragit fram som en virvelvind genom Sverige. Spelningen i Örebro blir avslutningen på den turnén.

Den 25/9 kommer Lousiana Avenue till Örebro och Frimis Salonger.

» Mer info här «

Musik | ​Louisiana Avenue manifesterar kärlek och Alla ska med
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login