​Lindekultur.se slår nya rekord som nyhetskanal

Av den 19 juli, 2019

Webbplatsen lindekultur.se (c/o mynewsdesk.com) fortsätter att öka som den ledande nyhets- och informationskanalen för kulturlivet i Lindesbergs kommun. Antalet sidvisningar under första halvåret 2019 var 133.085 – en ökning med 44.886 (51%) jämfört med samma period 2018. Med 133.085 sidvisningar hade lindekultur.se i genomsnitt 731 sidvisningar per dag under första halvåret 2019.

Webbplatsen lindekultur.se fortsätter samtidigt att sprida kännedom om kulturlivet i Lindesberg långt utanför kommungränsen. Merparten av alla sidvisningar (omkring 70%) görs av besökare på orter utanför Lindesbergs kommun – över hela Sverige men också en del från utlandet.

En förklaring till denna geografiska spridning är att lindekultur.se publiceras på mynewsdesk.com som är Nordens ledande plattform för digital PR. Över 5.000 varumärken – bland annat Region Örebro län, Örebro länsteater, Örebro läns museum och Bergslagens Sparbank – använder sina nyhetsrum på Mynewsdesk för att publicera och distribuera sina pressmeddelanden och nyheter. 

Tanken med Mynewsdesk är att nå ut med pressmeddelanden och nyheter för publicering i andra mediekanaler. Lindekultur har valt en annan strategi – att nå ut till läsarna direkt utan att gå via andra mediekanaler.

Ökat behov av lokala medier i nya former

Antal sidvisningar per dag med en topp 24 januari på 2.292 sidvisningar då nyhetskanalen publicerade artiklar om Folkets Hus Bio och Lindesbergs stjärnor.

Med allt fler läsare blir nyhetskanalen lindekultur.se samtidigt allt starkare som ”kulturens röst” när det gäller att bevaka och följa upp kulturpolitiska frågor i Lindesbergs kommun.

När orter och intressen hamnar i ”medieskugga” eller ”vita fläckar på nyhetskartan” ökar behovet av och möjligheterna för lokala medier i nya former. Som nyhets- och informationskanal för kulturlivet i Lindesbergs kommun är webbplatsen lindekultur.se ett exempel på denna trend på en mediemarknad i snabb och omvälvande förändring.

Som nyhets- och informationskanal har lindekultur.se två huvuduppgifter – dels att göra kulturen mer synlig både i och utanför Lindesberg (genom att marknadsföra vad som händer i kulturlivet i kommunen); dels att bevaka och följa upp kulturpolitiska frågor i Lindesberg (genom att visa att kulturen kan och behövs för att utveckla Lindesberg).

Redaktionen för lindekultur.se (som drivs helt ideellt av en fristående redaktion) arbetar enligt två principer – när det gäller evenemang skriver vi om dessa innan de händer (kultur ska upplevas); när det gäller kulturpolitiska frågor skriver vi om förslagen innan besluten fattas (för att ge våra läsare och andra intresserade möjligheten att diskutera frågan och – där så behövs – försöka påverka besluten i rätt riktning).

Kultur | ​Lindekultur.se slår nya rekord som nyhetskanal
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login