​Från glåmig till glowig – 3 enkla steg

Av den 25 februari, 2018

Under vinterns mörka kalla månader utsätts huden för yttre påfrestningar bland annat av skiftande temperatur, torr luft både utom- och inomhus, samt bristen på solljus. Det påverkar hudens barriär som ska skydda och behålla fett och fukt i huden. Så här års behöver huden därför noggrann omsorg och rätt hudvårdsprodukter blir extra viktigt.

Huden mår bra av fukt, men se till att anpassa hudvården efter rådande klimat. På vintern kan fuktnivåerna skifta en del. Undvik därför fuktgivande krämer på dagen och satsa istället på en fetare produkt, exempelvis en ansiktsolja, som ger näring, skydd samt tillför och bevarar fukt.

Genväg till en strålande vinterhy!

1. Rengöring
Tänk på att använda milda rengöringsprodukter som inte torkar ut den känsliga huden i ansiktet. En rengöringsmjölk eller rengöringslotion är ett bra val på vintern.
Weleda rekommenderar: 
Almond Soothing Cleansing Lotion, Gentle Cleansing Milk

2. På dagen. Skydda!
På dagen behöver hudvården innehålla skyddande ingredienser som står emot yttre påfrestningar. En vegetabilisk ansiktsolja är en ren, verksam produkt som skyddar, ger näring och återfuktar. Olja verkar på djupet och ger fin lyster till huden. Använd som den är alternativt blanda några droppar i en dagkräm. Många tror att en ansiktsolja ger finnar och gör huden fet men det stämmer inte. Fett löser nämligen fett och en olja kan balansera talgproduktionen i huden och därmed minska uppkomsten av akne.
Weleda rekommenderar: 
Almond Soothing Facial Oil, Wild Rose Facial Oil

3. På natten. Reparera!
På natten behöver hudvården inte innehålla samma skyddande ingredienser som på dagen utan det primära är att ge huden förutsättningar för återhämtning. Det görs med hudvårdande nattkrämer rika på ingredienser med högt näringsinnehåll.
Weleda rekommenderar: 
Cold Cream, Skin Food, Almond Soothing Facial Cream 

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login