​Fem av tio föräldrar har glömt bort barnens aktiviteter

Av den 22 september, 2020

Enligt en undersökning* gjord av Allies, har över hälften av alla föräldrar missat någon av barnens aktiviteter någon gång. Det kan handla om att glömma en träning, skjutsa till fel fotbollsplan eller glömma att packa matsäck till utflykten.

Att vara förälder är svårt ibland, och ju mer vi vågar prata om att de flesta faktiskt inte är perfekta, desto lättare blir vardagen. Jag har också glömt, säger John Guthed, grundare och VD på Allies.

Enligt samma undersökning uppger 38 procent att de sällan eller aldrig samarbetar med andra föräldrar när det gäller barnens aktiviteter. Samtidigt uppger nästan 60 procent att deras barn har tre eller fler aktiviteter utanför förskolan eller skolan.

Det är uppenbart att föräldrar är stressade idag. Det är mycket att hålla redan på, och inte blir det bättre av att informationen från barnens aktiviteter kommer via mejl, sms, lappar i väskan, Facebookgrupper eller WhatsApp. Inte undra på att man glömmer bort sig ibland, säger John Guthed.

Allies erbjuder en gratistjänst som hjälper föräldrar, föreningar och skolor att enkelt kommunicera med varandra och planera aktiviteter. Tjänsten används redan idag av föräldrar i till exempel Hammarby Fotboll, Högalids innebandy, Värtans IK, Älta IF och en lång rad andra föreningar.

Business | ​Fem av tio föräldrar har glömt bort barnens aktiviteter
Örebroguiden

Källa Allies
*undersökningen gjordes i enkätform och innefattade cirka 400 respondenter

You must be logged in to post a comment Login