​Estraden släpper singeln ”Aldrig mer vara du” och avslöjar debutalbum

Av den 4 juli, 2020

Med 135 miljoner streams på sin katalog och över 470 dagar på Spotifys topplista så har bandet estraden befäst sig som en av Sveriges främsta hitleverantörer. Estraden har hittills hunnit leverera en rad singlar och samarbeten med några av Sveriges främsta artister, men ännu återstår deras debutalbum som väntar i augusti.

Nu får vi ett smakprov från det kommande albumet i form av singeln ”Aldrig mer vara du”. Den 28 juli ser du estraden uppträda med låtarna ”Dansar med mig själv” och ”Aldrig mer vara du” i Allsången på Skansen.

Estraden debuterade 2018 med Norlie & KKV hit ”Mer för varandra” som även blev nominerad till årets låt på P3 Guld. Därefter har bandet släppt en rad guld/platinasinglar så som ”Vi Två”, ”Bra för dig” feat. Victor Leksell och ”Vårt År” feat. Tjuvjakt. De har även samarbetat med två av Sveriges största artister Molly Sandén och Jireel på de respektive låtarna ”Smartare” och ”För Evigt”. Fjolårets framgångar belönades med nomineringarna ”Årets Grupp” på P3-Guldgalan samt ”Årets Genombrott” på Musikförläggarnas pris. Under 2019 turnerade estraden land och rike runt med stopp på bland annat Gröna Lunds stora scen och har även varit förband åt både Veronica Maggio och Miriam Bryant.

Estradens medlemmar har tidigare gjort musik på olika håll för flertalet stora artister. Bandet består av tre egensinnande låtskrivare och artister; Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson som alla växte ihop till estraden i olika studios runt om i Sverige. Deras musik kännetecknas av ett starkt ID med tydliga hookar där modern pop möter jordnära skörhet.

Lyssna på ”Aldrig mer vara du” här

Musik | ​Estraden släpper singeln ”Aldrig mer vara du” och avslöjar debutalbum
Örebroguiden

Källa Sony Music

You must be logged in to post a comment Login