​Direkt från “Vardagsrumsturnén” – ny singel med Björn Lycklig; “Morfar – smaka på tant”

Av den 23 oktober, 2019
Från vänster: Storasyster Angelica, Björn Lycklig och Morfar

Mitt uppe i den landsomfattande musikresa som förärats det självförklarande namnet “Vardagsrumsturnén” – släpper Björn Lycklig nya singeln “Morfar – smaka på tant” 25/10 på egna etiketten Lyckligare Musik.

Bara några veckor efter lyckopillret “Katten dansar på din madrass” är det nu dags för nästa steg mot vad som 2020 kommer att presenteras som Björn Lyckligs debutalbum.

När min turneabstinens blev för stark och inga andra motmedel tycktes hjälpa, blev “Vardagsrumsformatet” det givna svaret. Istället för all den logistik och planering som krävs för en “vanlig turné” bjöd jag helt enkelt in mig själv hem till musikfolk runt hela landet jag träffat under åren. Resultatet så här långt har varit helt fantastiskt – biljetter säljs förstås inte på vanligt sätt, men eftersom turnéplanen är offentlig är det inte särskilt svårt att som publik få kontakt med arrangören och komma och bli en del av “konsertfesten/spelningen” – oftast via Facebook berättar Björn lyckligt.

Vardagsrummen blir ett perfekt forum att spela nya låtar, även om publiken förstås gärna får önska gamla klassiker som miljonstreamade “Jockes kalas” står mest nya låtar på repertoaren. “Morfar – smaka på tant” är ett nytt exempel på den vitalitet Lycklig injicerar i en svensk låtskrivartradition som fått ligga i träda alldeles för länge. Vemod, eufori och ett cool-cat sväng som kommer att tas emot av en tjugotjugo-publik likväl som det hade varit en kväll på “år tid är nu’s “Djurgårdskällaren” förra seklet.

– När han levde sa morfar alltid; Björn din uppgift med livet är att sprida glädje med din musik. Kort efter Morfar gick bort så tog jag beslutet att försöka bli Sveriges skönaste kille. Ett uppdrag som skulle gå ut på att göra en person glad varje dag. Jag strävar fortfarande efter det målet. Jag hade en speciell relation till min Morfar Ingvar. Vi var lite som Ying och Yang. Han kom ofta på mina spelningar och jag minns särskilt turerna vi tog på äldrehemmen i Sala. Det var mycket tack vare honom att jag kom in på musiken. Jag satt ofta i hans knä som fem/sex åring när han spelade på sin orgel och sjöng med honom med låtar som ”Varm korv boogie” till ”Lapp Lisa”. Risken är också mycket stor att det var Morfar som fick in mig på att börja snusa haha! Jag saknar honom otroligt mycket och hoppas jag lyckas få in en rejäl dos av hans person i den här hyllningslåten – jag önskar verkligen att alla skulle få ha sin egen morfar – hur mycket bättre skulle inte den här världen vara då.

På Fredag 25 Oktober 2019 släpps ”Morfar – smaka på tant” och Björn Lycklig band firar det med en intim spelning på Stå i Örebro.

» Mer information här «

Musik | ​Direkt från “Vardagsrumsturnén” – ny singel med Björn Lycklig; “Morfar – smaka på tant”
Örebroguiden

Källa Kulturaktiebolaget

You must be logged in to post a comment Login