​Dansföreställning på turné kommer till Lindesberg

Av den 24 oktober, 2019

Fredag 8 november kl 18:00 ges ”Angry Stories” – en absurd och humoristisk dans- och performanceföreställning – på Kristinaskolan i Lindesberg. Föreställningen gör en turné i Örebro län med premiär 25 oktober i Örebro.

”Angry Stories” är baserad på verkliga upplevelser rörande ilska som dansarna delar med sig av på ett genuint och utelämnande sätt. Koreograf är Ellinor Ljungkvist med rötter och tidigare verksam i Lindesberg. Hon är utbildad i Berlin och Salzburg och har en masterexamen i koreografi på Dans- och cirkushögskolan i Stockholm. Dansare är Amanda Billberg, Ida Hellsten, Miranda Wallmon och Sonja-Riitta Laine.

Biljetter till föreställningen i Lindesberg (200 kr för vuxna och 150 kr för studerande) kan köpas på Lindesbergs Stadsbibliotek (0581-811 40).

Turnén med ”Angry Stories” arrangeras av Region Örebro län/Dans i Örebro län, Örebro länsteater Nya China, Dansens hus Stockholm, Sjöängen Askersund och Lindesbergs kommun och Smart produktionshus Stockholm.

Dans i Örebro län har i uppdrag att stärka och utveckla den sceniska dansen och dess infrastruktur i regionen. För att nå detta ska utvecklingsledaren samverka med parter såsom länets kommuner, regionala kulturinstitutioner med flera.

Kultur | ​Dansföreställning på turné kommer till Lindesberg
Örebroguiden

Källa lindekultur.se

You must be logged in to post a comment Login