​Dags igen för Bergslagens familjevecka

Av den 29 juni, 2020
Siggebohyttans bergsmansgård bjuder in till tre evenemang under Bergslagens familjevecka.

Skapa djur, kryp och blommor, målarworkshop och arkeologiskola i Siggebohyttans bergsmansgård. Skattjakt på Perssons Magasin. Vågspel – en äventyrlig teatervandring i Lindesberg. Det är några av de evenemang som erbjuds under Bergslagens familjevecka 29 juni-5 juli.

Under veckan har Destination Bergslagen samlat lite extra skoj för barn och barnfamiljer. Förutom massor av olika aktiviteter så finns det erbjudanden på fika, mat och boende. Vissa är helt kostnadsfria och andra har en lägre prislapp än vanligt. Vissa är bara att besöka och andra måste förbokas. Några aktiviteter erbjuds varje dag och andra sker på bestämda dagar.

Några av de evenemang under veckan som erbjuds i Lindesbergs kommun:

Onsdag-söndag 11-16: Skattjakt på Perssons magasin i Västra Löa

Gå en fantasifull, ljudsatt aktivitetsbana i Jutahemmanets trädgård som slutar vid den välfyllda, välbevakade skattkistan. Med kraft och mod klarar du det! Pris: 20 kr

….

Tisdag-söndag 11-17: Gott och kul hos Bergslagspraliner i Stripa Gruvmiljö

Sugen på choklad? Kom och gjut dina egna chokladkakor. Många goda toppingar att dekorera med. Pris: 45 kr per person

….

Onsdag kl 14: Skapa djur, kryp och blommor på Siggebohyttan

Baggar och blommor! Skapa djur, kryp och blommor tillsammans med museets pedagog Johanna Björck. Vi inspireras av Karl Axel Pehrsons fantasifulla konst. Vänder sig till barn tillsammans med vuxna. Fri entré, begränsat antal platser. Anmälan till siggebohyttan@olm.se senast kl. 11 samma dag.

….

Torsdag kl 14: Målarworkshop med konstnär Alexander Creutz

Konst-workshop för barn, ungdomar och vuxna. Du arbe- tar i akryl vid staffli och Alexander berättar om Karl Axel Pehrsons bildvärld och måleri som är utgångspunkt för workshopen. Vänder sig till alla åldrar, från ca 7 år och uppåt. Aktiviteten sker utomhus, men flyttas inomhus vid dåligt väder. Fri entré, begränsat antal platser Anmälan till siggebohyttan@olm.se senast kl. 11 samma dag.

….

Fredag 14: Arkeologi-skola vid Siggebohyttan

Spännande arkeologiskola med fyndgaranti! Tillsammans med museets arkeolog Martin Edlund får du lära dig använda arkeologens verktyg och leta efter fynd från olika tidsperioder vid gården. Passar för barn i alla åldrar. Fri entré, begränsat antal platser Anmälan till siggebohyttan@olm.se senast kl. 11 samma dag.

….

Fredag och lördag kl 16 och 18: Vågspel – en äventyrlig teatervandring i Lindesberg

Vi går en äventyrlig vandring i skogen. Vi befinner oss i sagans värld och träffar på underliga figurer och mystiska väsen. Något är som det inte ska, en fara lurar. Rädda det som räddas kan. Familjeföreställning från 7 år och uppåt. Tid ca 60 min. Utgår från parkeringen för Parkudden och Lindesjön runt. Pris: 100 kr för vuxen, 60 kr för barn upp till 18 år. Föranmälan till tfn. 0581-811 40. Max antal per föreställning: 20 personer

Information med anledning av Covid-19.
Vi behöver alla hjälpas åt för att minska risken för smittspridning av covid-19. Stanna hemma om du har symtom, var noggrann med handhygienen och att hålla avstånd till varandra när ni besöker eller deltar i en aktivitet. Det är varje arrangörs uppgift att se till att gällande restriktioner följs, för tillfället max 50 personer.

Destination Bergslagen består av Lindesberg, Nora, Kopparberg och Hällefors/Grythyttan.

Bergslagen är bruksbygden som över tid förvandlats till en plats av berättelser och upplevelser för alla sinnen. Kulturen, historien, smakerna – och inte minst, naturen och skogen. Ta tiden som finns att återupptäcka din vilda granne. Låt Bergslagen bjuda på lite magi i vardagen.

Nöje | ​Dags igen för Bergslagens familjevecka
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login