​Corona-information från Lindesbergs stadsbibliotek

Av den 29 mars, 2020

Tillfälligt ändrade lånevillkor och vid behov hemkörning av böcker till de som är över 70 år, det erbjuder Lindesbergs stadsbibliotek som håller öppet men ber alla besökare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i dessa Corona-tider.

Tillfälligt ändrade lånevillkor innebär att du nu kan låna:

  • 6 e-böcker/e-ljudböcker per kalendermånad
  • 6 e-filmer hos Cineasterna per kalendermånad

Läs mer om vilka av bibliotekets tjänster du når hemifrån under E-biblioteket » https://bergslagsbibblan.se/web/arena/e-biblioteket

Behöver du låna om en bok du har hemma men inte kommer in på E-biblioteket? Maila till biblioteket@lindesberg.se eller ring på 0581-811 40. Biblioteket svarar i telefon under bemannade öppettider.

Under perioden 18 mars – 30 april förlängs lånetiden på böcker till sex veckor. Biblioteket ökar också antalet omlån du kan göra själv hemifrån till fyra och du får inga nya förseningsavgifter.

Är du 70+ och inte kan komma till biblioteket. Ring eller mejla biblioteket så kör de ut böcker till dig: 0581-81140 eller biblioteket@lindesberg.se

———————————————

Öppettider och bemanning: De bemannade öppettiderna på Lindesbergs stadsbibliotek och på biblioteken i Frövi, Storå och Fellingsbro kan komma att ändras med mycket kort varsel beroende på personalbrist. Aktuella öppettider hittar du på www.bergslagsbibblan.se. Följ också bibliotekens information på Facebook och Instagram.

Meröppet på Lindesbergs stadsbibliotek: Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Du som har fyllt 16 år kan teckna avtal för Meröppet och få tillgång till Lindesbergs stadsbibliotek med självservice kl 7-22 alla dagar i veckan. Om du inte har fyllt 18 år måste din vårdnadshavare vara med och ge sitt godkännande när avtalet skrivs. Ta med legitimation och prata med personalen i informationsdisken så får du hjälp.

Biblioteken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber alla sina besökare att göra detsamma.

  • Stanna hemma om du är sjuk eller känner lindriga symtom som halsont, hosta eller snuva. Stanna hemma minst 48 timmar efter att du blivit frisk.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
  • Använd handsprit när möjlighet till handtvätt inte finns.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Undvik att röra vid ögon, näsa eller mun.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Tänk på att inte besöka äldre om du är sjuk eller har sjukdomssymtom.

Utställlningar på Lindesbergs stadsbibliotek:

Under bibliotekets ordinarie öppettider (måndag-onsdag kl. 10.00-19.00, torsdag kl. 10.00-17.00, fredag kl. 10.00-18.00 och lördag kl. 10.00-14.00) visas två utställningar på Lindesbergs stadsbibliotek:

Lasse Åbergs Art’s fun: Utställning i Konstrummet, Lindesbergs stadsbibliotek. Visuella hyss och grafiska spratt från Lasse Åbergs flitiga penna. Utställningen visar grafik och original. Pågår till och med 15 april.

”100 gravar du måste se innan du dör”: Utställningen i kulturarvshörnan på Lindesbergs stadsbiblioteket om några utvalda personer vars gravar kommer att finnas med i den kommande kultur-appen som släpps i april. Utställningen pågår till och med 5 juni.

Kultlur | ​Corona-information från Lindesbergs stadsbibliotek
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login