​Cineasterna – en gratistjänst genom Bergslagsbibblan

Av den 16 oktober, 2019

Visste du att du som låntagare hos Bergslagsbibblan (Lindesbergs och Nora bibliotek) har tillgång till den strömmande filmtjänsten Cineasterna som gör det möjligt att se drygt 2.000 filmer gratis i dator, mobil eller surfplatta. Utbudet på Cineasterna växer hela tiden och innehåller nyheter, klassiker, film för de allra yngsta, kortfilm och film från hela världen.

Cineasterna är en strömmande filmtjänst riktad till landets bibliotek, en motsvarighet till liknande filmtjänster som finns på marknaden. Den stora skillnaden är att tjänsten enbart är tillgänglig för bibliotek och dess låntagare. Namnet Cineasterna är en programförklaring – inte världens mesta film, hellre världens bästa film.

Cineasterna lanserades i april 2017 och Vaggeryds bibliotek var först ut i Sverige med att erbjuda strömmande film till sina låntagare. Tjänsten har mottagits positivt hos låntagare och bibliotekspersonal – enkelheten och utbudet är två viktiga ledord i den digitala satsningen. I dag finns tjänsten Cineasterna i drygt 120 kommuner och når ut till drygt 1,5 miljoner låntagare

Tjänsten fungerar i webbläsare på dator, i mobil och på surfplatta. Du kan låna max fyra filmer i månaden. Lånetiden är 48 timmar. Tjänsten är gratis att använda men avgift för datatrafik kan tillkomma beroende på vilken typ av internetabonnemang du har. De allra flesta filmerna har svensk text. En del filmer har även valbara undertexter på andra språk. Vilka språk som går att välja styrs av respektive filmbolag.

Gör så här för att titta i dator, surfplatta eller mobil >> https://bergslagsbibblan.se/web/arena/e-film-cineasterna

Film | ​Cineasterna – en gratistjänst genom Bergslagsbibblan
Örebroguiden

Källa Lindekultur

You must be logged in to post a comment Login