​Borgogno Barolo Classico 2015 – ny årgång

Av den 1 december, 2019

I Piemonte hade årgång 2015 den fina egenskapen att resultera i viner som är ljuvliga att dricka redan nu, men ändå har massor av kraft för att lagras länge för den som vill. Borgogno Barolo Classico 2015 finns nu ute i butik!

Borgogno är ett av de allra äldsta och mest aktade vinhusen i Piemonte. Sedan 1761 har man skapat ryktbara viner, främst Barolo, av distriktets klassiska druva Nebbiolo. Lagringsdugliga viner som går att spara i årtionden.

Den unga vinmakaren Andrea Farinetti är vinmakaren som snabbt skapat sig ett aktat namn i vinvärlden. Han har hittat den perfekta balansen i Borgogno-vinerna, som gör dem drickfärdiga redan som unga, men med den kraft som behövs för lagring i många år. Årgång 2015 har hyllats av internationella vinkritiker för sina rika, aromatiska viner och anses som mycket bra i Piemonte.

Borgognos Barolo Classico är skapad enligt traditionen att blanda druvor från Barolos olika delar till perfekt harmoni. I det här fallet kommer de handskördade Nebbiolo-druvorna från några av distriktets allra förnämsta lägen, de fem cru-vingårdarna Cannubi, Cannubi San Lorenzo, Fossati, Liste och San Pietro delle Viole. Efter temperaturkontrollerad jäsning i cementtankar med druvornas naturliga jäststammar, har det färdiga vinet lagrats i fyra år på stora fat av slavonsk ek.

Borgognos Barolo Classico är ett elegant, kraftfullt och harmoniskt vin med doft av körsbär, rosor, salvia, mörk choklad och fat. Smaken är rik, komplex och kryddig med inslag av plommon, körsbär, tobak och fat. Mycket njutbart redan nu till smakrika rätter, gärna med parmesan, nötter eller tryffel. Men vinet har också förmågan att utvecklas i vinkällaren. 

Borgognos Barolo Classico finns nu i den nya årgången 2015 i Systembolagets fasta sortiment. 

| Nr 76584
| Borgogno Barolo Classico 2015
| 75 cl
| 399 kr

Dryck | ​Borgogno Barolo Classico 2015 – ny årgång
Örebroguiden

Källa The Wine Agency

You must be logged in to post a comment Login