​Bo Alström visar stilleben i Spannarboda

Av den 2 augusti, 2019

Lördag 17 augusti kl 14:00 är det vernissage på Ett Mindre Galleri i Spannarboda för ”Das ding an sich” (på svenska ”Tingen i sig”) med stilleben av Bo Alström. På vernissagen berättar Bo kort om konstformens bakgrund och historia. Utställningen visas till och med 23 augusti kl 13:00-18:00 eller efter överenskommelse.

”Vår gamle vän Bo Alström – som en gång skapade föreställningen ”Det underbara skåpet” tillsammans med mig – kommer hit på vår begäran och visar en nymålad utställning med stilleben samt några tryck med samma konstform. Bo kommer att finnas hos oss under utställningstiden”, förklarar Thomas Lundkvist som tillsammans med Birgit Westmar hälsar alla välkomna till Ett Mindre Galleri på Östergården i Spannarboda.

”Det underbara skåpet” finns fortfarande kvar hos Thomas Lundkvist i Spannarboda.

”Det underbara skåpet” var en föreställning ”om människan och hennes föreställningar” – runt en stor och vridbar möbel i barockstil, vars olika sidor rymmer föremål och bilder från konsten, musiken, teatern och historien – som Thomas Lundkvist (musiker och kompositör) och Bo Alström (konstnär och konstvetare) skapade och turnerade med på 1980-talet.

Bildkonstnären Bo Alström föddes i Kalmar 1937, var frielev för Bror Hjort, studerade konstvetenskap vid Uppsala universitet och bor numera i Sigtuna. Han debuterade som naivist i Stockholm på 60-talet men har senare målat i ett expressionistiskt uttryckssätt. Människan i olika epoker är ett återkommande ämne.

Bo Almström har haft separatutställningar sedan 1965 i Sverige, Antibes i Frankrike, Biennalen i Menton och Luxemburg. Ett av hans verk är målningssviten Slaget – en väg till fred med tolv stora bataljmålningar med slag från olika tidsperioder vilka alla utgjort en slutpunkt på krigshandlingar. Sviten har bland annat ställts ut på Sigtuna museum, Kastelholms slott på Åland, Roma kloster på Gotland samt i Moskva och andra ryska städer. Han har ett flertal offentliga utsmyckningar och har varit dekormålare hos Sveriges Television och vid teateruppsättningar.

» Mer info här «

Kultur | ​Bo Alström visar stilleben i Spannarboda
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login