​Avantgardet åker på vårturné kommer till Örebro i April 2020

Av den 14 februari, 2020
"Att släppa en skiva utan att få spela den live tillsammans med vår publik är egentligen ingen release alls, så det är först nu skivan och de nya låtarna på riktigt kommer få liv", säger Avantgardets frontman Rasmus Arvidsson.

Avantgardet ger sig ut på ny Sverigeturné i vår. Dessutom släpper bandet sin andra singel från den hyllade skivan Mellan Miljonprogram och Thailand och ikväll har Avantgardets frontperson Rasmus Arvidsson för andra året i rad chans att vinna pris som årets textförfattare vid Manifestgalan.

I april ger sig återigen ett av Sveriges mest omtalade och rosade liveband ut på turné. Den 16 april spelar Avantgardet i Åre, därefter följer stopp i Örebro Fredag 17 April 2020, Uppsala, Borås, Jönköping och Malmö.

Redan innan jul smygstartade Avantgardet sin turné efter nya skivan Mellan miljonprogram och Thailand med en intensiv spelvecka. Och precis som tidigare fick de lysande recensioner:

”en fullständig urladdning”

”det perfekta botemedlet till musik som inte känns betydelsefull”
Corren

”säreget och storartat”
Barometern

– Att släppa en skiva utan att få spela den live tillsammans med vår publik är egentligen ingen release alls, så det är först nu skivan och de nya låtarna på riktigt kommer få liv. Hela Mellan miljonprogram och Thailand spelade vi in med just det här i åtanke, de här kvällarna som vi har framför oss. Och eftersom vi har så många låtar som alla gör sig riktigt bra live blir det, som vanligt, aldrig någon kväll som är den andra lik, säger Rasmus Arvidsson, sångare och frontperson i Avantgardet.

Senaste albumet Mellan Miljonprogram och Thailand släpptes i november förra året och är bandets fjärde fullängdare på lika många år. Skivan togs emot väldigt väl och Rasmus Arvidssons texter hyllades återigen och beskrevs som ”knivskarpa” och albumet som ”textmässigt Avantgardets bästa skiva hittills”. SKAP:s jury vid Manifestgalan höll med och nominerade Rasmus till årets bästa textförfattare för andra året i rad.

– Att vara nominerad just till Manifest och just i kategorin för bästa textförfattare är otroligt stort för mig eftersom båda sakerna är väldigt centrala för mig. Att dels skapa musik oberoende men också att skapa musik som innehåller budskap. Jag ser det dock inte som att det är jag som får uppmärksamhet eller lyfts fram utan alla de människor jag skriver om som befinner sig i situationer som sällan får någon uppmärksamhet, säger Rasmus.

Förutom att Avantgardet är aktuella med ny turné och vinstchans på Manifestgalan så släpper bandet idag även Bengalerna som andra singel från Mellan miljonprogram och Thailand. En låt som fått stor uppmärksamhet och bland annat lyftes fram av Elin Strömberg i P3 som bästa låt från skivan.

– Det är en låt som känns unik och inte låter som så mycket annat som vare sig vi eller någon annat tidigare har gjort. Både vad gäller sound och text. Och på de spelningar vi gjort sedan releasen har det verkligen märkts att vår publik ser den som ett anthem som de tagit till sig från första gången de hörde den, konstaterar Rasmus.

Avantgardet ger sig ut på ny Sverigeturné i vår kommer till Örebro och Frimis Salonger Fredag 17 April 2020.

Musik | Avantgardet ger sig ut på ny Sverigeturné i vår
Örebroguiden

Källa Luger

You must be logged in to post a comment Login