​Återställ hudens ursprungliga bakterieflora med Mother Dirt

Av den 12 juni, 2018

Vår kropp hyser triljontals mikroorganismer. Likväl som vår allmänna hälsa är beroende av goda bakterier i tarmen så är vår hud beroende av bakterier för sin hälsa. Detta ekosystem kallas hudbiom. Huden är kroppens största organ och dess primära syfte är att skydda oss mot skadliga miljöfaktorer. Det har tagit miljontals år för att utveckla ett närmast perfekt samarbete. Tills ”desinfektions-eran” anlände.

I och med våra moderna levnadsvanor där hygien är en viktig social fråga har duschande och tvättande nått en nivå som inte är hälsosam för våra kroppar. Moderna tvålar och schampon innehåller starka kemikalier och konserveringsmedel som påverkar hudens bakterieflora negativt. Detta skapar en ond spiral vilket gör att ju mer vi duschar desto oftare behöver vi göra det. Inte nog med att det gör att din hud går på högvarv för att försöka kompensera för förlusten av viktiga oljor, det är inte heller bra för miljön.

Mother Dirt har utvecklat en helt unik bakteriespray innehållandes AOB (Ammoniak-oxiderande bakterier). Dessa patentskyddade kontrollerade bakterier sprayas på din hy, gärna svettbenägna områden och konsumerar ammoniak och urinsyror i ditt svett och förvandlar dessa till nyttiga skyddande ämnen (kväveoxid) på din hy. Det gör att svettlukt försvinner samtidigt som din hy känns och ser hälsosammare ut. Dessutom gör det att du kan gå längre mellan duscharna.

Resultaten som stöds av en kosmetisk klinisk studie inkluderar minskat behov av konventionella produkter, såsom tvål, deodorant och fuktkrämer, såväl som en mer återfuktad, balanserad, mindre irriterad och mindre oljig hud.

En klinisk studie visar positiva resultat med AOB – vid behandling av svår och medelsvår akne (1)

Mother Dirt har även utvecklat schampo, kropps och ansiktstvål och en fuktkräm. Alla dessa är kliniskt prövade för att passa ihop med AO+ Mist då de inte skadar bakterierna som konventionella hygienprodukter gör.

Detta är produkter som återställer och upprätthåller en god bakterieflora på huden.

Som journalisten på New York Times skrev, något förvånad:
”Min hud började förbättras till det bättre. Den blev faktiskt mjukare och jämnare … för första gången minskade mina porer.”

Eller som tidningen Elle skrev:
”… bakterier … en hälsosam huds bästa vän.”

Bloomber Businessweek såg potentialen:
”AOBiome (Mother Dirt) är det första kosmetiska företaget som marknadsför en produkt som medvetet innehåller levande bakterier, vilket skiljer Mother Dirt från överflödet av senaste vetenskapliga hudprodukter.”


Mother Dirt distribueras i Sverige av Bättre Hälsa AB

Mother Dirt AO+ Mist pris: 549:-

Mother Dirt Face & Body cleanser från 195:-

Mother Dirt Schampo från 195:-

Mother Dirt Moisturizer från 395:-

Mother Dirt hittas på https://vitaminer.nu/

Mode & Skönhet | Mother Dirt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login