​Afrikanskt, Ted Gärdestad och Elvis på konserter i Lindesberg

Av den 25 juli, 2019

Star for Life in Concert 18 oktober. En hyllning till Ted Gärdestad 1 november. Så minns vi Elvis 21 november. Det är några av de musikevenemang som kommer till Lindesberg i höst.


18 oktober: Star for Life in Concert till Lindesberg

Under hösten 2019 ger sig ”Star for Life in Concert” ut på en ny turné i Sverige – och fredag 18 oktober ges konserten i Lindesberg (Lindesberg Arena).

”Star for Life in Concert” är en musikupplevelse för alla åldrar med artister från Sverige och Sydafrika som sjunger tillsammans med en stor kör – i det här fallet från Lindesberg.

Medverkar gör Triple & Touch, den sydafrikanska artisten Thandiwe Mbobo och Star Choir South Africa. Gästartist är Sonja Aldén, sångerska och låtskrivare som med sin röst och musik har trollbundit sin publik i många år.

Sedan 2006 har Star for Lifes musikambassadörer Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch, tillsammans med sydafrikanska ungdomar och coacher, genomfört konserter och galor i hela Sverige för att sprida kunskap om Star for Lifes arbete i södra Afrika. Över 60.000 svenska ungdomar har under de senaste åren medverkat i dessa konserter.

Är du elev, lärare, körsångare eller körledare och vill medverka i konserten? Kontakta Star for Life in Concerts koordinator Lois Petersson på lois@starforlife.se.


1 november: En hyllning till Ted Gärdestad

En Hyllning till Ted Gärdestad – med Teds sista kompband 1991-1996 – ges i Lindesberg 1 november (Lindeskolans aula).

1991 kom bandet, Rock ´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på “Frimis” i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2011 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade.


21 november: Så minns vi Elvis

Europas trovärdigaste tolkare av ”The King” och ”The Killer” Henrik Åberg och Jerry Carlson ger konsert i Lindesberg 21 november (Lindeskolans aula),

Via musiken tar dom publiken med på en häpnadsväckande resa genom Elvis Presleys legendariska liv. Dokumentärföreställningen består av dom mest minnesvärda och stämningsfulla låtarna. Dessutom som gästartist möter vi enligt många Elvis största rival Jerry Lee Lewis.

Musik | ​Afrikanskt, Ted Gärdestad och Elvis på konserter i Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login