​​Semestra hemma i sommar

Av den 24 juli, 2019

Är det bad, en utflykt i det gröna eller något helt annat som står högst upp på önskelistan? För att få ut så mycket som möjligt av dagen gäller det att göra en bra plan, gärna kvällen före.

1. Skapa semesterkänsla i hemmet
Hotell är inget måste för att koppla av. Med lite pyssel fungerar din egen lägenhet precis lika bra för välbehövlig återhämtning. Skapa gärna en plats för vila och avkoppling. Med hjälp av några kuddar, en god bok och favoritmusiken i bakgrunden är det bara att luta sig tillbaka och känna semesterkänslan.

2. Njut av din balkong eller innergård
När vardagen rullar på finns det inte alltid tid att bara stanna upp och njuta. Passa på att spendera en stund extra på din balkong eller innergård under ledigheten, gärna med en kopp kaffe eller frukosttallriken. På innegården kan du dessutom träffa dina grannar och ha en trevlig sommarstund tillsammans.

3. Gör planer
Är det bad, en utflykt i det gröna eller något helt annat som står högst upp på önskelistan? För att få ut så mycket som möjligt av dagen gäller det att göra en bra plan, gärna kvällen före. Leta på internet efter tips, kolla hur vädret väntas bli och hur bussarna går. Packa det du behöver och boka in en god vän om du vill ha sällskap – sedan är det bara att ge sig av.

4. Upptäck smultronställen i närheten
När många andra reser bort är det perfekt läge att utforska omgivningarna i lugn och ro. Kanske finns det en vacker park i staden att njuta av, ett spännande museum du inte har hunnit besöka eller en riktig urskog att vandra i strax utanför tätorten? Varje stad har sina egna pärlor – fråga gärna grannar eller andra i din närhet om deras bästa tips.

Nöje | ​​Semestra hemma i sommar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login